car key remote

Mijn vader is altijd in voor een paar zotte experimentjes.

Zo dacht hij vandaag dat het mogelijk was om via zijn gsm de auto te openen.

Zijn redenering ging als volgt:

(1)De signalen die de sleutel waar je op drukt uitzendt zijn zeer hoge audiosignalen die verzonden worden naar een zender in de auto.

(2)Als je deze signalen zou laten horen aan een gsm en ze zo naar een andere gsm zou doorsturen…

(3)Zou je met die andere gsm aan je auto kunnen gaan staan en doormiddel van de audiosignalen je auto openen.

Zo stonden wij dus daarstraks als een bende apen met een gsm met de luidspreken op gericht op de auto te proberen ,doormiddel van mijn broer die 100 meter verder het zogezegde audiosignaal in de gsm liet “weerklinken”.

Spijtig genoeg werkte het niet en waarom zal ik hieronder uitleggen.

sleutel(1)Spijtig genoeg is de eerste stelling van mijn papa al niet waar, op howstuffworks staat uitgelegd dat zulke sleutels met radiosignalen werken,net als autotjes op afstandsbediening. Signalen tussen de 300 en de 400mhz zijn het meest gebruikt om auto’s te doen opengaan.

(2)Als zo een sleutel al met een zeer hoog geluidssignaal zou werken zou de micro van je gsm dit onmogelijk kunnen opvangen vermits deze slechts geluiden tussen de 500 hz en de 9000hz kan opnemen terwijl de hoorgrens van de meeste mensen tussen de 16000 en de 22000hz ligt. de 9000hz van de microfoon ligt dus nog redelijk ver onder deze grens.

(3)Hetzelfde geldt voor een gsm die geluid dat hij ontvangt omzet in audio, alleen is het frequentiebereik van die signalen (omdat ze gecomprimeerd worden ,net als een mp3) nog kleiner dan dat van zijn micro. Hier ligt het dus niet aan de luidspreker, deze kan dat wel aan ,denk maar aan de stille beltonen die ze tegenwoordig verkopen.

Toch was het een leerrijk experiment en als iemand mij een frequentieanalyse machine voor radiosignalen kan lenen die frequenties tussen de 100 en 400mhz kan analyseren , laat het mij dan weten , dan breek ik voor hem met plezier de digitale code van zijn kar key met remote control.

~ door hoofdtelefoon op maart 20, 2007.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: