New dance styles

We hadden eerst het hakken, daarna kwam het jumpen, maar nu zijn er weer nieuwe dansstijlen hun opmars aan het maken in Belgie en omstreken. De Melbourne Shuffle , die al een tijdje populair was in de jaren tachtig en het zeer smoothe maar ook technische appelen.Dat zelfs zo nieuw is dat er nog geen website van bestaat.
Let’s have a closer look to all of these styles.


Dit is het in de jaren negentig zo populaire hakken , een stijl waarbij je de ene voet voor de andere moet plaatsen op een beat van minstens 180 bpm.De mensen die hakten noemden zich gabbers.


Het Jumpen dat een paar jaar geleden bovenkwam maar nu over zijn top heen aan het geraken is bestaat eruit van al springend in een maat van 5/4 stampende bewegingen met zijn voeten te maken.


Dan komt de melbourne shuffle, de stijl die bij mij het meeste respect krijgt omdat hij zo vlot gaat, nu volop aan een tweede leven bezig in amerika en australie en weldra bij ons!


En dan hebben we nog appelen, een belgisch nederlandse variant op de Melbourne shuffle en de dans die vermoedelijk het jumpen binnen een jaar of twee gaat vervangen. Maar ziet u het al staan op t-shirts , Appelen is not a crime?

Wel nu , welke van deze dansstijlen kan u het meest apprecieren, stem erop in de nieuwe poll!!

~ door hoofdtelefoon op oktober 10, 2007.

2 Reacties to “New dance styles”

  1. Hakke zal altijd blijven bestaan, of ge nu nog 1000000000000 stijlen bij maakt of ni!

  2. Dat appelen is vaaf, dat gaat niet populair worden, zelf valt hakken onder mijn jeugd, maar de melbourne shuffle verdient bij mij de meeste respect, helaas zijn bijna alleen maar standaard m shuffles te vinden op het net, er zijn namelijk nog vele andere ”moves” met de melbourne shuffle:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: