Tien redenen waarom blogs “the root of all evil” zijn tijdens de examens

1) Een blog vraagt aandacht, zowel van zijn schrijver als van zijn lezers, wie een blog schrijft draagt dus automatisch bij tot de afleiding van zijn lezers die normaal aan het blokken moesten zijn en zorgt er ook voor dat de schrijver in kwestie zelf niet blokt.

2)Een blog vraagt originaliteit, wat ervoor zorgt dat je steeds op zoek moet gaan naar nieuwe originele dingen waardoor je weer doelloos surfend op het internet verzeild geraakt, er twee uur later vanaf raakt en dan denkt “oh jeetje nu heb ik nog niets gedaan”.

3)Als je wil dat je blog succes heeft moet je soms ook wel eventjes linken naar andere blogs, maar linken zonder reden is zoals drinken zonder reden, een beetje zielig. Dus moet je op zoek gaan tussen al die blogartikels die je online vriendjes vandaag geschreven hebt en of er misschien een link is met iets dat jij vandaag wou schrijven.

4) Links

5)Al bloggend en blogs lezend denk je dat je wijsheid op doet, maar eens je uit blogland stapt zijn het allemaal fait divers die je niets hebben bijgebracht, en zeker niets over het examen!

6)Perez Hilton of het feit dat blogs content kunnen blijven genereren, over and over again en op alle tijdstippen.

7) Ik heb nog nooit een blog gezien die handelt over specifiek 1 of andere universitaire studie. Alhoewel…, ze noemen dat gewoon Toledo. “Toledo: waarop universitairen zonder kennis van zaken toch boodschappen op het web proberen te krijgen”.

8 ) Het verloop van het bezoekersaantal van een blog tijdens de examens hangt helemaal niet af van de originaliteit van een post. Je moet gewoon zien dat je op de juiste moment post. Wanneer is dat? Als mensen pauze nemen! Dus begin je te schrijven voor ze pauze nemen zodat ze je schrijfsels kunnen lezen. En wat doe jij als de anderen dan uiteindelijk pauze nemen? Ook pauze nemen natuurlijk!

9) Pas ontdekte blogs die al lang bezig zijn, Ideaal als SOG.

10) “Tien! tien?! er is helemaal geen tien , ga nu verder leren of ge zijt er anders nie door en dak u nie hoor zeggen da het mijn schuld is da ge gebuisd zijt he !!”

~ door hoofdtelefoon op januari 5, 2008.

4 Reacties to “Tien redenen waarom blogs “the root of all evil” zijn tijdens de examens”

 1. De linguist in mij probeert me ervan te overtuigen dat er tussen BLOggEN en BLOkkEN niet zo’n groot verschil bestaat..
  Voor jou hebben beide dan nog eens met communicatie te maken. Kijk eens aan.

 2. Hmmm puur linguistisch gezien natuurlijk heb je wel gelijk. Maar zo kan je alles uitleggen he, als jij zou bloggen zou dat ook met taal te maken hebben en je studeert talen :D.

 3. Excuseer, ik doe Vergelijkende Moderne Letterkunde. En een blog zijn wel letters maar niet letterkundig. Zou ik zeggen.
  Verder is er natuurlijk een verschil tussen bloggen
  … en álles van bloggen afweten of linken aan anders blogs; blogkundige zijn als het ware, zoals jij. Maar haha wel grappige bezigheid die site die je me linkte. Ik link het aan Verval en de Melancholische blik in de literatuur en fotografie als strategie voor de enscenering van de fantasmagorie en het weghalen van de glans der dingen in mijn cursus, want die treinstationdingen vertonen altijd een zeker verval.

 4. Tip: op de website van de Vlaamse blogoloog vind je alles wat Vlaamse bloggers schrijven over… En je kan je ook zelf aanmelden, zodat wij weten over wat jij schrijft.

  En er zijn ook mensen die niet moeten studeren of examens afleggen en die dus onbeperkt kunnen bloggen en schrijven! (Alhoewel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: