Dag van de depressie

Het is vandaag blijkbaar de dag waarop je het vlugs/meest/snelst/hardst depressief kan zijn/worden. Opgelet dus. En dank aan Evelien voor de tip. Gelukkig zie ik mijn examen volledig zitten en doe ik aan al datdepressiegedoe niet mee!!!

Vandaag is het depressiedag

Voelt u zich vandaag niet zo lekker in uw vel? Perfect mogelijk, want volgens de wiskundige formule van psycholoog Cliff Arnall is deze 21ste januari een broeihaard van miserie. Zes factoren maken van deze maandag de zwaarste depressiedag van het jaar: het weer, de financiële kater en de verveling die toeslaan na Kerstmis, de goedbedoelde nieuwjaarsbeloften die alweer een jaartje de ijskast invliegen, weinig fut in je lichaam en het onprettige besef dat je dringend iets van je leven moet maken.

Slechte nachtrust
Tel daarbij nog de traditionele slechte nachtrust op een zondagnacht (dat verdomde werk, weet u wel) en u beseft dat deze ‘zwarte maandag’ brokken maakt. De remedie tegen deze winterdepressie ligt volgens Arnall nochtans voor het grijpen. “Stop met klagen. Als je een arm of been mist, denk aan de ledematen die je nog wel hebt.” Of nog: “Vermijd diegenen die je niet graag hebt; zeg ‘nee’ tegen onredelijke vragen; en help de anderen door vrijwilligerswerk te doen.” (svm)

(het artikel)

Via

~ door hoofdtelefoon op januari 21, 2008.

2 Reacties to “Dag van de depressie”

  1. Gelijk heb je. Vandaag was het de start van de POSITIVO-week! Weg met dat krantengeleuter, kortom. 😉

  2. Hé wat een rebel ben ik. Gisteren was nou net de dag van het jaar waarop ik mij al het beste heb gevoeld! Maar die depressiedingen gelden waarschijnlijk meer voor de volwassen mens en niet voor de student die “toch altijd een beetje afwijkt van de norm en buiten de maatschappij staat”. (dixit prof. dr. Keunen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: